На полицях багатьох закордонних супермаркетів часто можна зустріти всім нам знайомі і звичні з дитинства баночки з написом «Хрін «Вінницький» з буряком».

Цей продукт виробляє  Вінницька харчосмакова фабрика та експортує  в майже усі країни Євросоюзу. Його рецептура має кількасотрічну історію та є частиною української національної кухні. Без цього соусу важко уявити традиційні різдвяні та пасхальні столи.

Серед м’ясного різноманіття завжди бажаним та доречним є продукт вироблений у Вінниці. Він все більше і більше завойовує прихильників у світі та стає міжнародним трендом.

До його створення долучився «Органік-Д» з своїм сучасним поглядом на культивування овочів борщового набору. Зокрема, експериментально вирощуючи хрін для Вінницької харчосмакової фабрики. Цьому проєкту майже 2 роки.

Як для будь-якої рослини, догляд – це основна потреба. Регулярні поливи, розпушування ґрунту, видалення бур’янів – те над чим працювала компанія, щоб в одній із баночок соусу смакував вам нами вирощений хрін.

Особливістю хрону, є те що він здатний сильно розрощуватися й глушити інші рослини на ділянці, тому його треба своєчасно проріджувати і обмежувати плантацію, а далі він може рости на тій самій землі 10 років, а то й більше.

У сільському господарстві хрін зазвичай вирощують у невеликих об’ємах, однак дедалі частіше його розглядають як цікаву нішеву бізнес-культуру. Але якщо звичайному городнику безконтрольно дозволити розмножуватися хрону, то це стане вічною проблемою господаря, незважаючи на «великий» врожай.

«Експеримент «Органік-Д» з культивування хрону має перспективи. Цьому сприяє 4-х річний досвід вирощування овочів борщового набору на натуральному органічному добриві та в умовах зберігання в сучасному овочесховищі. В компанії виділена земельна ділянка з селекційним насадженням хрону. Вона є своєрідним банком для генерації майбутніх якісних врожаїв.», – зазначив директор компанії, Вадим Кричковський.

Водночас, хрін розглядається не лише як пряно-ароматична рослина, а й лікувальна.

 З початком епідемії COVID – 19 бізнесу необхідно було адаптуватися до нових та не простих умов. Звичайні речі почали набувати інших обрисів, а в ЗМІ появилися нові-старі народні методи профілактики проти коронавірусу.

І, звичайно, у список продуктів, як імуностимуляторів організму, ввійшов хрін.

Саме він містить клітковину, ефірні масла, фітонциди, багато вітаміну С, а так само вітамін В1, В2, В3, В6, Е, фолієву кислоту, і інші макро і мікроелементи. Для порівняння: у хроні міститься в п’ять разів більше вітаміну С, ніж в лимонах та апельсинах

 Хрін корисний для поліпшення травлення, нирок, функції жовчного міхура, підшлункової залози, кровотворних органів та при авітамінозі, підвищеному артеріальному тиску. Лікує  ревматизм, остеопороз, різні ураження шкіри, м’язові болі, радикуліті мігрені, дизентерію, зменшує фізичне і розумове виснаження, запалення верхніх дихальних шляхів і т. ін.

Компанія «Органік-Д» рада сприяти розвитку та підтримує земляків бізнес-партнерів. Це робиться з усвідомленням того, що партнерство – один із головних чинників економічного розвитку нашої країни.

Творимо історію разом – сучасну та справжню. Українська автентика, спільно нашим зусиллям, стає трендом у світі!