Компанія “Органік-Д” вирощує овочі борщового набору уже протягом 5 років. Овочівництво потребує значних капіталовкладень. Обов’язковим пунктом у бізнес-плані “Органік-Д” було і є створення системи крапельного зрошення для овочів.

Плодові та овочеві культури вимагають достатньої кількості вологи. Тому в жарку пору року важливо забезпечити регулярне підведення води до прикореневої частини рослин.

“Крапельне зрошення дає можливість вирощувати 80 т цибулі, 100 т моркви з 1 га землі. Аграрії розуміють, що це дуже великі об’єми. Відповідно, щоб отримати такий врожай, необхідно вкласти чималі кошти. Система поливу недешева, але вона того варта. Завдяки зрошенню, “Органік-Д” отримує якісний товар та масимальний прибуток “, – розповідає Вадим Кричковський, директор компанії “Органік-Д”.

Разом із вологою рослина також отримує якісне прикореневе живлення. Рідина не потрапляє на листя, а це запобігає  захворюванню і нанесенню опіків рослині.

В Україні овочевий бізнес є дороговартісним. Зумовлено це наступним:

  1. Система зрошення. Овочі без зрошення – даремні зусилля. Верхнє зрошення не підходить для цибулі, моркви та буряка. Необхідне лише крапельне. У середньому це коштує 4 тис. доларів на 1 га. Безумовно має бути джерело водопостачання (природні водойми, підземні води, тощо). У “Органік-Д” вода закачується до системи з свердловини. Для безперебійної роботи системи крапельного зрошення необхідні накопичувальні резервуари.
  2. Зберігання. Згадаймо народну мудрість: “Не той урожай, що в полі, а той, що в коморі”. Найвища ціна на овочі саме взимку. Для того аби продукція не втратила гарний зовнішній вигляд та смакові властивості потрібно потурбуватися про її зберігання. Для цього “Органік-Д” побудував овочесховище з сучасними охолоджувальними камерами з можливістю зберігання до 3 000 т продукції. Завдяки цьому, навіть весною маємо овочі, як щойно з поля.

Собівартість системи крапельного зрошення (магістральні комунікації) окуплюється за 3 роки. Зауважимо, що компанія повністю замінює крапельну стрічку кожного року. Незважаючи на те, що вона може повторно використовуватися. Це робиться з міркувань економії часу та суттєвого зниження витрат пов’язаних з ручною працею. Тому що нова стрічка, яка закручена у заводську бобіну, викладається механічно з сівалки, коли висаджується насіння. Якщо повторно використовувати стрічку, то прийдеться залучати людей, а це неефективно для великих площ. Уся використана крапельна стрічка підлягає повторній переробці.

Досвід показує, що завдяки крапельному зрошуванню та внесенню органічного добрива «Ефлюент» відчутно збільшилася врожайність.

Порада від “Органік-Д”: лише зважений та сучасний підхід до вирощування овочів дозволяє отримати найвищий прибуток.

Завжди раді співпрацювати та прокунсультувати за нашим контактним телефоном!