Аграрні компанії на початок посівних робіт перебувають у статусі «карантин». Директор Органік-Д Вадим Кричковський розповів, як змінилося життя компанії за цей період.
«Посівний сезон 2020 вже став для нас незвичайним. Але не з причин спалаху пандемії, а з обставин мабуть самої безсніжної зими за останні двісті років . Мало хто пригадає таку посуху у квітні. І саме цей фактор активізував нові методи роботи галузі. Нажаль ми не володіємо технікою он-лайн насаджень чи віртуальних поливів))). В нашій роботі все спирається на працю людей та досвід. Сьогодні Органік-Д радіє тому, що, перш за все, має іригаційну практику та з минулого року вирощує овочеві культури на крапельному зрошені. Радіємо також і власній техніці, бо оренда під час пандемії теж може бути зірвана.»
Борщ для вінничан восени планують поповнити морквою, картоплею, буряком та цибулею. А доти польові роботи ніхто не відміняв. Ми виходили в поле, обробляли ґрунт та сіяли у розпал епідемії.
«Важливою задачею було – наголошує Вадим, – організувати індивідуальний захист в умовах пандемії та впровадити превентивні заходи щодо можливого зараження працівників.» У такому становище праця в холодильному складі Органік-Д «кипіла». Контракти ніхто не хоче втрачати! Та найнеприємнішими моментами в Органік-Д називають, звичайно, переживання щодо власного здоров’я та здоров’я сімей співробітників і відсутність транспортного сполучення Вінниця-Гнівань-Сутиски.
Карантин показав, що навіть успішно працюючи на внутрішньому ринку країни, аграрії суттєво залежать один від одного і втрачають кошти впродовж дії режиму надзвичайної ситуації. Стверджуємо, що підтримка у фермерстві – понад усе!