Аграрні компанії на початок посівних  робіт перебувають  у статусі «карантин». Директор Органік-Д  Вадим Кричковський розповів, як змінилося життя компанії за цей період.

 «Посівний сезон 2020  вже став для нас незвичайним. Але не з причин спалаху пандемії, а з обставин мабуть самої безсніжної  зими за останні двісті років . Мало хто пригадає таку посуху у квітні. І саме цей фактор активізував  нові методи роботи галузі. Нажаль ми не володіємо технікою он-лайн  насаджень чи віртуальних поливів))).  В нашій роботі все спирається на працю людей та досвід. Сьогодні  Органік-Д радіє тому, що, перш за все, має  іригаційну практику та з минулого року  вирощує овочеві культури на крапельному зрошені. Радіємо також і власній техніці, бо оренда  під час пандемії теж може бути зірвана.»

Борщ для вінничан  восени планують  поповнити  морквою, картоплею, буряком та  цибулею. А доти  польові роботи ніхто не відміняв. Ми виходили в поле, обробляли ґрунт та сіяли у розпал епідемії. 

 «Важливою задачею було  – наголошує Вадим, – організувати індивідуальний захист в умовах пандемії та впровадити превентивні заходи щодо можливого зараження працівників.» У такому становище праця в холодильному складі Органік-Д  «кипіла».  Контракти ніхто не хоче втрачати! Та найнеприємнішими моментами в Органік-Д називають, звичайно, переживання щодо власного здоров’я та здоров’я сімей  співробітників і відсутність транспортного сполучення Вінниця-Гнівань-Сутиски.

Карантин показав, що навіть успішно працюючи  на внутрішньому ринку країни, аграрії суттєво залежать  один від одного і втрачають кошти впродовж дії  режиму надзвичайної ситуації. Стверджуємо, що підтримка у фермерстві – понад усе!