Пам’ятаєте, була така відома «Книга про смачну та здорову їжу»? Наш український борщ представлений там у звичайній «комплектації» –  м’ясо, капуста, буряк, цибуля та інші коренеплоди, томатна паста, оцет і цукор. Подається зі сметаною та зеленню. Наразі, це найпопулярніший рецепт, який ми знаємо.

Минулого місяця Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє “Культура приготування українського борщу” для включення його у список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Ініціатором визнання борщу національною стравою країни  виступив шеф-кухар Євген Клопотенко.  На чолі з  ним борщ стали популяризувати й інші блогери та ресторатори. У Вінниці, наприклад, віднайшли старованний рецепт борщів на смальці та унікальний варіант страви з вишнями.

А доки впродовж двох років Юнеско розглядатиме  700 сторінок документальних доказів походження борщу з України, ми можемо впевнено стверджувати, що для нас борщ – всьому голова! Він поза конкурентами не тільки в будні, але й  на весілля та на помини.  Борщ – насправді  історія та спадщина народу.

За той час, коли західні європейці будуть ознайомлюватися з нашою традиційною їжею, в Органік-Д плануємо виростити стільки інгредієнтів для улюбленої страви, щоб вистачило зварити борщу всім мешканцям Поділля і всього Центрального регіону України!

Сподіваємося, ви теж любите борщ так як люблють його в Органік-Д.

Автор матеріалу: Юлія Чернік