Пам’ятаєте, була така відома «Книга про смачну та здорову їжу»? Наш український борщ представлений там у звичайній «комплектації» – м’ясо, капуста, буряк, цибуля та інші коренеплоди, томатна паста, оцет і цукор. Подається зі сметаною та зеленню. Наразі, це найпопулярніший рецепт, який ми знаємо.
Минулого місяця Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє “Культура приготування українського борщу” для включення його у список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Ініціатором визнання борщу національною стравою країни виступив шеф-кухар Євген Клопотенко. На чолі з ним борщ стали популяризувати й інші блогери та ресторатори. У Вінниці, наприклад, віднайшли старованний рецепт борщів на смальці та унікальний варіант страви з вишнями.
А доки впродовж двох років Юнеско розглядатиме 700 сторінок документальних доказів походження борщу з України, ми можемо впевнено стверджувати, що для нас борщ – всьому голова! Він поза конкурентами не тільки в будні, але й на весілля та на помини. Борщ – насправді історія та спадщина народу.
За той час, коли західні європейці будуть ознайомлюватися з нашою традиційною їжею, в Органік-Д плануємо виростити стільки інгредієнтів для улюбленої страви, щоб вистачило зварити борщу всім мешканцям Поділля і всього Центрального регіону України!
Сподіваємося, ви теж любите борщ так як люблють його в Органік-Д.
Автор матеріалу: Юлія Чернік